top of page

Дермални филъри

Дермалните филъри са инжекционни продукти, които се използват за запълване на бръчки и линии по лицето, а в последните години тенденцията е с тях да се запълват липсващи обеми. По този начин лицето става по-хармонично, по-свежо и възстановява младежкото си излъчване.

Страничните реакции при поставянето на дермални филъри са редки и обикновено бързопреходни. Може да се получи подуване и зачервяване в зоната на инжектиране или малки синини, които преминават за няколко дни до седмица. Хиалуроновата киселина не предизвиква алергии и може да се прилага при всеки тип кожа.

Трайността на филърите е различна и е средно между 6 месеца и 1 година-година и половина. Когато се поставят периодично, обикновено при следващите инжектирания, количеството на използвания продукт намалява.

В последните години добиха популярност и т.нар. колагенообразуващи филъри, кото след инжектирането си в кожата стимулират производството на собствен колаген. Те могат да се използват както за запълване на обеми, така и за лифтиране на кожата в долната трета и страничните участъци на лицето.

>> Запълване на бръчки

 

       >> Запълване на липсващи обеми

 

                >> Хидратиране на кожата

Всеки лекар има предпочитания към различни продукти и марки филъри, но важното е да се работи с лицензирани и качествени продукти.

 

Съществуват различни видове филъри – хиалуронови, колагенови, синтетични и такива, извлечени от собствена мазнина. Безспорно най-използвани са хиалуроновите. Името им показва, че основната съставка в тях е хиалуронова киселина. Тя е естествен полизaхарид, който се съдържа в много тъкани и с годините количеството и в тялото намалява.

 

Хиалуроновата киселина има много свойства, но това, заради което се използва в естетичната медицина, е способността и да хидратира, т.к. привлича големи количествa вода. Под формата на инжектируем гел се прилага в различни зони на лицето, шията, деколтето и гърба на ръцете.

Как работят дермалните филъри:

bottom of page